Kolorowa potrawka

0 (0 ocen)

Dzięki "gwiazdkom" wygląda fantazyjnie.

Składniki:

  • - makaron „gwiazdki”
    - 2 papryki czerwone
    - 1 cebula
    - 2 -3 marchewki
    - ok. 30 dag kiełbasy ( toruńskiej lub podwawelskiej )
    - 2 łyżki koncentratu pomidorowego
    - mały słoik ogórków kiszonych
    - pół kostki drobiowej
    - szklanka wody
    - 2-3 łyżki śmietany
    - 1 łyżka mąki
    - sól, pieprz, przyprawa uniwersalna

Kolorowa potrawka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewkę ścieramy na tarce o grubych oczkach. Cebulę i paprykę kroimy w kostkę. Wszystko podsmażamy na oleju. Potem dodajemy kiełbasę pokrojoną w półksiężyce i przyprawiamy. Następnie wlewamy szklankę ciepłej wody i wrzucamy pół kostki drobiowej. Gotujemy około 10 min. Dodajemy koncentrat pomidorowy i pół opakowania makaronu „gwiazdki” – gotujemy ok. 10 min. Zagęszczamy 2-3 łyżkami śmietany wymieszanymi z łyżką mąki. Na koniec dodajemy pokrojone ogórki kiszone i gotujemy ok. 5 min.

Komentarze

Podobne przepisy