Kolorowa rozkosz - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Sposób wykonania: Biszkopt. Oddzielamy białka od żółtek. Ubijamy pianę z białek na sztywno. Dodajemy cukier puder, mieszamy. Następnie dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Na końcu dodajemy żółtka i lekko mieszamy. Wylewamy na blaszkę o wymiarach 35x28cm Pieczemy 30 min. Wyjmujemy i studzimy.
Mleko skondensowane ubijamy na sztywno. 3 galaretki rozpuszczamy w szklance wody - każdą z osobna. Gdy wystygną do każdej dodajemy po 1/3 ubitego mleka. Dobrze mieszamy. Na biszkopt wylewamy po 3 łyżki każdej z mas zaczynając od środka. Wstawiamy na 30 min. do lodówki.
2 galaretki rozpuszczamy w wodzie (wg przepisu na opakowaniu) i wylewamy na masę. Wstawiamy do lodówki, aż do zastygnięcia galaretek.
Komentarze