10 dag kaszy gryczanej
1 por
puszka czerwonej fasoli
½ puszki kukurydzy
5 ogórków konserwowych
mała czerwona papryka
½ pęczka natki pietruszki
10 dag sera fety
Sos:
3 łyżki oliwy
3 łyżki soku z cytryny
4-5 ząbków zmiażdżonego czosnku
1 łyżeczka musztardy
sól, pieprz
Kolorowa sałatka z fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kaszę ugotuj w osolonej wodzie, osącz i ostudź. Pora posiekaj, zalej wrzącą wodą, przecedź i zahartuj zimną wodą, osącz. Ogórki, paprykę i fetę pokrój w kostkę, natkę posiekaj.
2.Kaszę połącz z osączoną kukurydzą, fasolą i porem. Dodaj paprykę, ogórki i natkę. Składniki sosu dokładnie ze sobą połącz, polej sałatkę i całość wymieszaj. Wierzch posyp pokrojoną w kostkę fetą.
Komentarze