Kolorowa sałatka z fasolką szparagową, jajkami i tuńczykiem

0 (0 ocen)

  • 35 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Może moja kolorowa sałatka z fasolką szparagową, jajkami i tuńczykiem nie kusi wyglądem, ale zapewniam Was, że jest bardzo smaczna. To doskonała propozycja na pożywny posiłek, który doskonale zaspokoi każdy apetyt. Sałatka jest naprawdę ekspresowa w przygotowaniu, więc polecam, abyście sami spróbowali.

  • 35 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 200g fasolki szparagowej (u mnie żółta i zielona)
    2 jajka
    1 puszka tuńczyka
    1/2 puszki kukurydzy
    1/2 puszki groszku
    1/2 papryki konserwowej
    1/2 pęczka koperku (opcjonalnie; może być również natka pietruszki)
    Ponadto:
    sól, pieprz
    około 3 łyżki majonezu (lub więcej)

Kolorowa sałatka z fasolką szparagową, jajkami i tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolkę ugotować na parze lub w osolonej wodzie, natomiast jajka na twardo.
    Następnie ostudzoną fasolkę należy pokroić na mniejsze kawałki, a jajka z papryką w kostkę.
    Kukurydzę, groszek oraz tuńczyka odcedzić, a koperek drobno posiekać.
    Wszystkie składniki umieścić w misce i wymieszać z majonezem.
    Sałatkę doprawić do smaku i przed podaniem schłodzić w lodówce.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy