Kolorowa sałatka z kapustą pekińską

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Jest łatwa i szybka do przygotowania, więc robię ją bardzo często. Jadam ją na kolację, a mojemu mężowi smakuje z mięsnymi roladami na zimno.

Składniki:

  • ● kapusta pekińska
    ● 1 brokuł
    ● 1 czerwona papryka
    ● kukurydza z puszki
    ● groszek konserwowy
    Sos:
    ● 3 łyżki oleju
    ● łyżka oliwy z oliwek
    ● łyżka octu winnego
    ● 2 gałązki świeżej natki pietruszki
    ● łyżeczka musztardy
    ● przyprawy: sól, cukier, pieprz

Kolorowa sałatka z kapustą pekińską - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sos: musztardę mieszamy
    z olejem. Wlewamy oliwę
    z oliwek i ocet winny, mieszamy.
    Doprawiamy solą, cukrem
    i pieprzem. Natkę opłukujemy,
    siekamy i dodajemy do sosu.
  • 2. Kapustę myjemy, osączamy
    i siekamy. Brokuła dzielimy na
    różyczki i wrzucamy na 5 minut
    do wrzącej osolonej wody.
    Wyjmujemy i osączamy.
    Miąższ papryki kroimy w kostkę.
    Kukurydzę i groszek osączamy.
    Warzywa mieszamy w salaterce,
    polewamy sosem.

Notka redakcyjna

PPK_02-2008

Komentarze

Podobne przepisy