Kolorowa surówka z kapusty pekińskiej

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Przepyszna kolorowa surówka do obiadu

  • 10 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • -1 kapusta pekińska
    -1 papryka (u mnie czerwona)
    -2 średnie marchewki
    -koperek
    -sos winegret (u mnie własnej roboty)

Kolorowa surówka z kapusty pekińskiej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę pekińską siekamy drobno i wrzucamy do dużej miski. Posypujemy szczyptą soli i zgniatamy aby wydobyć smak (nauczyłam się tego od mamy, zawsze stosuję), dzięki temu kapusta również zmniejszy swoją objętość.
    2. Paprykę kroimy drobno w kostkę.
    3. Marchewkę ścieramy na tarce o grubych oczkach.
    4. Wszystkie składniki przyprawiamy pieprzem i solą i mieszamy. Dodajemy sos winegret i dokładnie mieszamy wszystko.

Komentarze

Podobne przepisy