Kolorowa surówka z pekinki, papryki i kiełek

0 (0 ocen)

  • 30 min

Smaczna surówka nie tylko do obiadu. Jest świetna do grillowanego mięsa, może być również lekką kolacją.

  • 30 min

Składniki:

  • 1 nieduża główka kapusty pekińskiej,
    1 czerwona słodka papryka,
    1 puszka kukurydzy konserwowej,
    3 cebulki szalotki ze szczypiorkiem,
    3 garści kiełek brokułu lub rzodkiewki,
    sól,
    4 łyżki oliwy,
    pieprz,
    zioła prowansalskie

Kolorowa surówka z pekinki, papryki i kiełek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę i szalotkę ze szczypiorkiem drobno poszatkować. Paprykę oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w drobną kostkę. Kukurydzę odcedzić z zalewy. Wszystkie składniki przełożyć do miski, dodać kiełki, posolić, popieprzyć i wymieszać.
    Oliwę rozrobić z ziołami, wlać do surówki i delikatnie wymieszać tuż przed podaniem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy