Kolorowa surówka z rzodkiewką

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Surówka ze świeżych warzyw to bardzo smaczny i szybki w przygotowaniu, dodatek do drugich dań. Polecam.

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/4 główki zielonej sałaty
    1 mała cebula
    10 małych rzodkiewek
    2 - 3 łyżki kukurydzy konserwowej
    1/3 dużego zielonego ogórka
    1 łyżka oleju
    sól, pieprz

Kolorowa surówka z rzodkiewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kolorowa surówka z rzodkiewką 1. Sałatę rwiemy na mniejsze kawałki i myjemy, odsączamy z nadmiaru wody. Kukurydzę konserwową przekładamy z puszki na cedzak i odsączamy z zalewy. Rzodkiewki bez liści dokładnie myjemy i kroimy w cienkie plasterki. Cebulę obieramy i kroimy w półplasterki a następnie rozdzielamy. Ogórka myjemy, obieramy i kroimy w półplasterki.
    Wszystkie warzywa przekładamy do miski dodajemy przyprawy i mieszamy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy