Kolorowa z wołowiną

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Lubię, gdy rodzina chwali dania, które sama wymyślam. Staram się więc ciągle robić coś nowego.

Składniki:

  • 50 dag drobnego makaronu, np. gwiazdki
    żółta papryka
    czerwona papryka
    30 dag pieczonej wołowiny
    4 kiszone ogórki
    puszka kukurydzy
    pęczek szczypiorku
    pęczek natki pietruszki
    2 czerwone cebule
    5 łyżek sosu czosnkowego
    4 łyżki majonezu
    sól morska ziołowa

Kolorowa z wołowiną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie. Odcedzamy i studzimy. Kukurydzę osączamy.
  • 2. Papryki, szczypiorek i natkę myjemy. Z papryk usuwamy gniazda nasienne. Szczypiorek i natkę siekamy. Cebule obieramy. Ogórki, papryki, cebule
    i mięso kroimy w małą kostkę. Wszystkie składniki mieszamy. Doprawiamy solą i wstawiamy do lodówki na co najmniej 30 minut.
  • 3. Przygotowujemy sos: majonez mieszamy z sosem czosnkowym. Polewamy sałatkę przed podaniem.

Notka redakcyjna

PP_10-2011

Komentarze

Podobne przepisy