KOLOROWA ZUPA GULASZOWA

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Fajnie wygląda, jest pożywna i smaczna.

  • Łatwy

Składniki:


  • - pierś z kurczaka (podwójna) (pokrojona w drobną kostkę): 1 sztuka
    - papryka żółta (lub pomarańczowa, duża, pokrojona w cienki paski): 1 sztuka
    - papryka zielona (duża, pokrojona w cienkie paski): 1 sztuka
    - papryka czerwona (duża, pokrojona w cienkie paski): 1 sztuka
    - bulion drobiowy (może być bulionetka): 1.5 litra
    - białe wino (wytrawne lub półwytraqwne): 1.2 szklanki
    - ostra papryka w proszku: 1 łyżka
    - słodka papryka w proszku: 1 łyżeczka
    - mielony kminek: 2 szczypty
    - mąka pszenna: 1.5 łyżki
    - natka pietruszki (drobno posiekana): 1 pęczek
    - skórka otarta z cytryny: 2 łyżki
    - sól, pieprz: 2 szczypty
    - oliwa do smażenia: 2 łyżki

Kolorowa zupa gulaszowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso podsmażamy na oliwie. Dodajemy por oraz paprykę. Smażymy ok. 3-5 minut. Dodajemy paprykę w proszku, kminek oraz mąkę. Podsmażamy. Dodajemy bulion i wino. Doprowadzamy do wrzenia, gotujemy ok. 30 minut. Doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy udekorowane natką wymieszaną ze skórką z cytryny. Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy