Kolorowa zupa szpinakowa

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Pyszna i domowa,kolorowa zupa szpinakowa. Pełna warzyw i niezwykle aromatyczna, a także nisko kaloryczna.

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 średnie marchewki
    3 średnie ziemniaki
    1/3 małej kapusty pekińskiej
    5 szkl bulionu
    20 dag mrożonego szpinaku
    6 łyżek jogurtu naturalnego
    domowa przyprawa do zupy

Kolorowa zupa szpinakowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kolorowa zupa szpinakowa 1. Ziemniaki i marchew obieramy, myjemy i kroimy ziemniaki w kostkę, marchew w talarki. Do garnka wlewamy bulion i zagotowujemy. W międzyczasie myjemy i kroimy kapustę pekińską.
    Do gotującego się bulionu wkładamy marchew, ziemniaki i kapustę. Gotujemy do miekkości.
    Do drugiego garnka wlewamy 1/2 szkl. wody i wkładamy mrożony szpinak, gotujemy 15 minut. Ugotowaną zupę doprawiamy do smaku.
    Na talerz wlewamy zupę, dajemy łyżkę szpinaku i jogurtu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy