Kolorowe koreczki

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Ciekawe połączenie smaków sprawia, że błyskawicznie znikają z talerza.

Składniki:

  • ● 2 paluchy maślane
    ● po 4 plasterki żółtego sera i gotowanej szynki
    ● marynowana papryka i pieczarki
    ● ogórek konserwowy.
    Masa: 10 dag żółtego sera
    ● 3 łyżki majonezu
    ● 4 ząbki czosnku

Kolorowe koreczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masa: ser ścieramy na tarce
    o drobnych oczkach, dodajemy
    przeciśnięty czosnek
    i majonez. Mieszamy.
  • 2. Paluchy kroimy na plastry
    grubości 3 cm. Smarujemy
    masą. Plastry sera i szynkę
    kroimy na kawałki wielkości
    kromek palucha. Na połowę
    kromek nakładamy ser, a na
    resztę szynkę. Wbijamy wykałaczki.
  • 3. Paprykę kroimy na kawałki,
    ogórki na centymetrowe
    plasterki. Na część koreczków
    nabijamy paprykę, na
    resztę ogórka i pieczarki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_12-2008

Komentarze

Podobne przepisy