Szybki pomysł na kolację jak i przekąskę. Wyśmienite na gorąco oraz na zimno.
20 min
Składniki:
Składniki na około 20 placuszków:
pół piersi kurczaka
jedna czerwona papryka
mała cebula
pęczek piertuszki
3 łyżki kwaśnej śmietany
4 łyżki mąki pszennej
3 jajka
ulubione przyprawy do smaku
olej do smażenia
Kolorowe placuszki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Piersi z kurczaka kroimy drobniutko. Paprykę kroimy w małą kostkę, podobnie cebulkę. Pietruszkę siekamy. Wrzucamy wszystko do miski i dodajemy jajka, śmietanę, mąkę oraz przyprawy. Delikatnie mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Wkładamy na patelnie na rozgrzany tłuszcz i smażymy z obydwu stron aż się zrumienią.
Porady
Placuszki są bardzo dobre równiez na zimno. Można je podawać z sosem tzatziki.
Komentarze