Kolorowe ptasie mleczko - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Galaretki rozpuszczamy w niepełnej 1 szklance wody i studzimy.
2.2 serki homogenizowane truskawkowe przekładamy do miski i ubijamy je delikatnie trzepaczką, dolewamy pomału ciągle ubijając zimną galaretkę truskawkową. Przelewamy serek do salaterek i wstawimy do lodówki lub do zamrażarki na chwilę , aby masa nam stężała.
3.2 serki homogenizowane waniliowe przekładamy do miski i ubijamy je delikatnie trzepaczką, dolewamy pomału ciągle ubijając zimną galaretkę agrestową. Gdy pierwsza warstwa już jest stężała rozlewamy kolejną i postępujemy w ten sam sposób z trzecią warstwą i galaretką cytrynową. Gotowe już deserki wstawiamy do lodówki i dekorujemy galaretka pomarańczową np pokrojoną w kostkę.
Porady
Galaretki i smaki możemy łączyć wg naszego smaku i upodobania
Komentarze