Kolorowe spaghetti świderkowe z mięsem i papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Trzykolorowy makaron ugotowac w lekko osolonej wodzie, odcedzić.
2. Cebule obrać , pokroić w drobną kostkę,podsmażyć na oliwie wraz ze zmiażdżonym czosnkiem .
Paprykę umyć , osuszyć pokroić w drobną kostkę,podsmażyć na oliwie wraz ze zmiażdżonym czosnkiem . Paprykę umyć , osuszyć pokroić w wiekszą kostkę, podsmażyć, połączyć z cebulą i czosnkiem . Do tych składników dodać mięso i ponownie podsmazyć.
Doprawic do smaku przyprawami i ziołami. Dołożyć puszkę pomidorów wraz z zalewą , koncentrat pomidorowy pozostawic na ogniu 3-4 minuty , od czasu do czasu mieszając. Na koniec jeszcze raz doprawic do smaku.
3. Kolorowe świderki wyłożyc na talerze, polać sosem i posypać startym parmezanem. Smacznego.
Komentarze