Kolorowe spaghetti świderkowe z mięsem i papryką

0 (0 ocen)

  • 40 min

SMACZNIE , PROSTO I KOLOROWO:) To spaghetti z trzykolorowym makaronem nie tylko smakowało wysmienicie ale tez i tak wygladało-polecam:)

  • 40 min

Składniki:

  • 400 g makaronu trzykolorowego , swiderki Fusilli
    1 cebula
    500 g mięsa mielonego garmażeryjnego drobno rozdrobnionego
    1czerwona papryka
    2 ząbki czosnku
    około 100 g koncentratu pomidorowego
    mała puszka pomidorów ,
    oregano,
    rozmaryn,
    sól himalajska,
    świezo zmielony pieprz kolorowy z młynka,
    słodka papryka mielona,
    oliwa do smażenia ,
    2 łyzki startego parmezanu

Kolorowe spaghetti świderkowe z mięsem i papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Trzykolorowy makaron ugotowac w lekko osolonej wodzie, odcedzić.


    2. Cebule obrać , pokroić w drobną kostkę,podsmażyć na oliwie wraz ze zmiażdżonym czosnkiem .
    Paprykę umyć , osuszyć pokroić w drobną kostkę,podsmażyć na oliwie wraz ze zmiażdżonym czosnkiem . Paprykę umyć , osuszyć pokroić w wiekszą kostkę, podsmażyć, połączyć z cebulą i czosnkiem . Do tych składników dodać mięso i ponownie podsmazyć.
    Doprawic do smaku przyprawami i ziołami. Dołożyć puszkę pomidorów wraz z zalewą , koncentrat pomidorowy pozostawic na ogniu 3-4 minuty , od czasu do czasu mieszając. Na koniec jeszcze raz doprawic do smaku.

    3. Kolorowe świderki wyłożyc na talerze, polać sosem i posypać startym parmezanem. Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy