Kolorowe szaszłyki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron gotujemy w osolonej wodzie około 6 minut,ma być lekko twardy. Płuczemy w zimnej wodzie,osaczamy.
2.
Filet z indyka kroimy w dużą kostkę,skrapiamy oliwą i przyprawiamy solą,pieprzem i świeżym tymiankiem.
3.Cukinię kroimy na cienkie plastry,skrapiamy oliwą,solimy i odstawiamy na chwilę. Rozgrzewamy patelnię grillową układamy plastry cukinii i przyrumieniamy z obu stron. Zdejmujemy cukinię, na patelnię wkładamy kostki mięsa i grillujemy.
4.Na patyczki nadziewamy na przemian makaron,kostki grillowanego indyka,pokrojone w połówki pomidorki i zrolowane plastry grillowanej cukinii.
Układamy na talerzu,dekorujemy pomidorkami,listkami bazylii i gałązkami tymianku.
Porady
Do szaszłyków możemy podać chrupiące ciepłe tosty posmarowane masłem czosnkowym.
Komentarze