Masa z galaretką:
- 1/2 l śmietany kremówki
- 2 galaretki czerwone
Masa z Żelatyną :
-1/2 l śmietany kremówki
3 łyżki żelatyny
cukier puder do smaku
Dodatki:
(owoce zależnie od gustu )
ja wybieram :
-1 puszka brzoskwiń
-2 paczki delicji (lub okrągłych biszkoptów)
(galaretkę najlepiej dopasować do owoców)
- 2 galaretki pomarańczowe przygotować wg przepisu
1.Biszkopt :
- Białka ubić na sztywno i dodać cukier oraz żółtka.
- Dodać mąkę zmieszaną z proszkiem i wymieszać łyżką.
- Wylać na formę do pieczenia.
- piec w temperaturze 160-180* ok.30-40minut.
2.Masa z galaretką:
Galaretkę rozpuścić w niepełnej szklance wody.
Śmietanę ubić i dodać tężejącą galaretkę.
3.Masa z Żelatyną:
Rozpuścić żelatynę w wodzie.
Śmietanę ubić ,dać cukier i przestudzoną żelatynę.
4.Przełożenie ciasta:
Biszkopt,
masa z galaretką,
delicje,
masa z żelatyną,
owoce brzoskwini zalać galaretką.
Komentarze