kolorowy pudding z sosem truskawkowym

0 (0 ocen)

Każdemu małemu smakoszowi posmakuje na pewno.

Składniki:

  • 200 g ryżu białego
    400 ml mleka
    cukier waniliowy
    2 łyżki kakao
    łyżka skórki z pomarańczy
    kilka truskawek
    łyżka kefiru

Kolorowy pudding z sosem truskawkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż słodzimy ,gotujemy na wolnym ogniu, ciągle mieszając dopóki nie wchłonie całego mleka. Studzimy, dzielimy na dwie części. Do jednej dodajemy kakao do drugiej skórkę. Małe foremki lub szklaneczki wykładamy folia aluminiową. Nakładamy warstwami ryż. Odstawiamy do lodówki an 2 godz. Truskawki miksujemy , dodajemy kefir, polewamy.

Porady

Truskawki można lekko posłodzić

Komentarze

Podobne przepisy