Kolorowy warzywniak

0 (0 ocen)

  • 30 min

Przepis dostałam od mamy, to danie bardzo posmakowało mojemu mężowi :)

  • 30 min

Składniki:

  • 2 cukinie, 2 średnie cebulki, kilka ogórków kiszonych, 1 papryka czerwona, pęto kiełbasy (mięso), olej, koncentrat pomidorowy, sól, pieprz, papryka słodka

Kolorowy warzywniak - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinie, ogórki, paprykę oraz kiełbasę kroimy w kostkę. Cebulę kroimy w piórka. W rondelku na rozgrzanym oleju szklimy cebulkę, potem dodajemy cukinie i dusimy do uzyskania odpowiedniej miękkości. Później dodajemy kolejno paprykę, ogórki i kiełbasę. Całość dusimy do uzyskania odpowiedniej miękkości. Do całości dodajemy koncentrat pomidorowy i doprawiamy solą, pieprzem oraz papryką.

Porady

Danie to równie dobrze smakuje w wersji dla wegetarianin czyli bez mięsa.

Komentarze

Podobne przepisy