Komosa ryżowa na bogato - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ugotowaną komosę ryżową wymieszać z miodem i jogurtem. 3/4 przełożyć do dwóch wysokich szklanek lub pucharków. Masło stopić w garnuszku, wsypać wiórki kokosowe oraz ksylitol. Smażyć, do zezłocenia kokosu, co jakiś czas mieszając. Ostudzić. Kiwi obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Maliny zmiksować blenderem, odstawić na bok. Na komosę w szklankach nałożyć pokrojone kiwi. Na kiwi wyłożyć zmiksowane maliny (odstawiając 1 łyżkę na bok) oraz podprażone wiórki kokosowe. Na to dać 1/2 pokruszonych ciasteczek owsianych. Przykryć resztą komosy ryżowej, malin i kiwi. Wierzch posypać pozostałymi ciasteczkami. Smacznego!
Komentarze