Kompot z rabarbaru

0 (0 ocen)

  • 25 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Kompot w sam raz na upalne dni,nie za słodki,lekko kwaskowy.

  • 25 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2,5 litra wody
    1 kg rabarbaru
    200 g cukru

Kompot z rabarbaru - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.Łodygi rabarbaru oczyszczamy,końcówki obcinamy,kroimy na centymetrowe kawałki.
    2.Wsypujemy do garnka,zalewamy wodą,wsypujemy cukier i gotujemy około 20-25 minut.Pijemy schłodzony.

Porady

Odpowiedni na każdą porę dnia.W sezonie truskawkowym do rabarbaru dorzucam kilka truskawek,smak kompotu jest jeszcze lepszy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy