Kompot z rabarbaru

0 (0 ocen)

  • 15 min

O tej porze roku u mnie nie może zabraknąć pysznego kompotu z rabarbaru.Ja najbardziej lubię pić gdy kompot jest gorący.

  • 15 min

Składniki:

  • pół kilo rabarbaru
    cukier do smaku
    1 łyżka cukru z prawdziwą wanilią
    1 łyżka prawdziwego miodu

Kompot z rabarbaru - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rabarbar oczyszczamy,myjemy i kroimy na mniejsze kawałki,następnie przekładamy do garnka i zalewamy wodą ( około 2 litry ).
  • 2. Następnie gotujemy do miękkości.Gdy rabarbar będzie miękki do kompotu dodajemy miód,cukier waniliowy i cukier do smaku.Mieszamy.
  • 3. Następnie kompot przykrywamy i odstawiamy na chwilę,żeby nabrał aromatu.
  • 4. Przed podaniem przecedzamy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy