Kompot z rabarbaru z pomarańczą

0 (0 ocen)

  • 30 min

Najlepszy kompot jaki piłam.

  • 30 min

Składniki:


  • 400g rabarbaru
    1,2 litra wody
    sok z połowy cytryny
    3-4 łyżki cukru
    plasterki pomarańczy
    łyżeczka cukru waniliowego

Kompot z rabarbaru z pomarańczą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rabarbar myjemy i suszymy, a następnie kroimy na kawałki. Do garnka wsypujemy cukier i czekamy około 2 minut aż się skarmelizuje i lekko zbrązowieje. Wrzucamy rabarbar i mieszamy, smażymy na małym ogniu okolo 5 minut. Stopniowo dolewamy wodę, zagotowujemy i dodajemy sok z cytryny, cukier waniliowy i plasterki pomarańczy. Przelewamy przez sitko do dzbanka i studzimy.
    Jest na prawde pyszny :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy