Kompot z suszu

0 (0 ocen)

  • 4 godz.
  • Dla 6 osób

Must have na świątecznym stole w każdym domu

  • 4 godz.
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • 300 g owoców suszonych
    ok. 1 szklanka cukru
    4 l wody
    dodatkowo woda do namoczenia owoców

Kompot z suszu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Owoce suszone przełóż do garnka i zalej wodą. Odstaw na ok. 4 godziny.
    Po tym czasie owoce wyłóż na durszlak. Przełóż do garnka.
    Do owoców dodaj cukier i 4 l wody. Zagotuj, po czym zmniejsz ogień i gotuj przez ok. 10 - max. 15 minut.
    Gotowy kompot ostudź, następnie przykryj pokrywką i odstaw na kilka godzin ,a najlepiej na całą noc.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy