Konfitura z renglod

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Konfitura, która zawsze znajdzie swoich zwolenników. Przyda się do pieczywa, naleśników, ciast...

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 konfiturex
    1 kg. renglod
    sok z 1 cytryny
    cukier waniliowy
    2,5 szkl, cukru
    4 słoiki po 250 ml.

Konfitura z renglod - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Konfitura 1. Renglody myję,kroję,wyjmuję pestki, posypuję konfiturekxem, mieszam. Doprowadzam do zagotowania, dodaję cukier,cukier waniliowy, sok z cytryny, mieszam. Gotuję 3 minuty. Nakładam do słoików. Odwracam do góry dnem. Gdy wystygną, wynoszę do spiżarni.

Porady

Owoce ważę po wyjęciu pestek.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy