Koperkowe kotleciki jajeczne

0 (0 ocen)

  • 30 min

Smaczne,delikatne,pachnące kotleciki,pomysł na bezmięsny obiad.

  • 30 min

Składniki:

  • 5 jajek ugotowanych na twardo
    1 surowe jajko
    sól,pieprz
    1 bułka namoczona w mleku i odciśnięta
    bułka tarta
    pęczek koperku
    masło do smażenia

Koperkowe kotleciki jajeczne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Koperek umyć,osuszyć i drobno posiekać.
    Bułkę odcisnąć.
  • 2. Jajka zetrzeć na tarce o dużych oczkach,dodać bułkę,koperek,wbić jajko i dokładnie wymieszać.Przyprawić do smaku solą i pieprzem.Jeżeli masa jest zbyt rzadka możemy dodać trochę bułki tartej
  • 3. Z masy jajecznej formować kotleciki i obtaczać w bułce tartej.
  • 4. Na rozgrzanym maśle smażyć kotleciki po kilka minut z każdej strony.Usmażone odsączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.

Porady

Z przepisu wychodzi około 8 kotlecików.Możemy je podać z ziemniakami i ulubioną surówką.

Komentarze

Podobne przepisy