Koperkowe pulpeciki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięsko mieszamy z poszatkowaną cebulką, rozgniecionym czosnkiem, jajkiem oraz posiekanym koperkiem, doprawiamy solą, pieprzem i vegetta.
Zagotowujemy wode z kostka rosołowa w rondelu. Rzucamy do gotującej sie wody uformowane kuleczki z mięsa. Gotujemy na małym ogniu. Miedzy czasie pieczarki kroimy i podsmazamy na małej ilości tłuszczu, dodajemy do rondelka z pulpecikami. Gotujemy jeszcze ok 25mint.
Doprawiamy do smaku i na sam koniec jak wyłaczymy dodajemy 3 łzyki jogurtu, jesli kto woli moze dodac śmietanke i jeżeli sosik jest zbyt rzadki można zagęścic 2 łyżkami mąki.
Ja ze względu na diete podałam pulpeciki z ziemniaczkami, które wcześniej ugotowałam w mundurkach, nie tracą wtedy swoich wartości. Dla dekoracji można ziemniaki posypac koperkiem.. Smacznego
Komentarze