KOPERKOWY LIN

0 (0 ocen)

  • 35 min

Uczta dla smakoszy ryb.Do wykonania tej potrawy zainspirowała mnie evita0007.

  • 35 min

Składniki:

  • - 4 sprawione liny
    - wiązka koperku
    - sól, pieprz
    - 2 łyżki masła
    - kilka plasterków cytryny

Koperkowy lin - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryby umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym. Nie skrobać łusek, nie ściągać skóry. Ryby posolić i obsypać pieprzem. Do wnętrza każdej ryby włożyć gałązkę koperku i spiąć wykałaczką.
  • 2. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem. Ułożyć w nim liny. Przykryć przykrywką, lub folią aluminiową.
    Piec w temperaturze 180 stopni, ok. 25 minut.
  • 3. Podawać gorącą rybę, przekładając plasterkami cytryny, z młodymi ziemniaczkami posypanymi koperkiem i dowolną surówką, jako danie obiadowe.

Porady

Danie proste i szybkie do wykonania, zdrowe, niskokaloryczne, a przede wszystkim bardzo smaczne.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy