Koperty z jabłkami

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób

Smaczne, szybkie i idealne na jesienne popołudnia

  • 30 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • 250 g mąki pszennej,
    250 g. sera twarogowego
    125 g masła
    3-4 jabłka
    cukier puder do oprószenia i cynamon (opcjonalnie)

Koperty z jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłka umyć, obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić w ósemki.
    Mąkę wyrobić z twarogiem i masłem. Rozwałkować i wykroić szklanką kółka jak na pierogi. Na każde kółko nałożyć kawałek jabłka (można posypać cukrem i cynamonem), złożyć na pół i skleić w rogach.
    Blachę do ciasteczek wyłożyć papierem do pieczenia, poukładać na nią ciastka, zachowując nieduże odstępy. Piec w piekarniku nagrzanym do 180*C. przez 25-30 min. Wyjąć i przestudzić.
    Po przestudzeniu można oprószyć cukrem pudrem

Porady

Ciasteczka można przygotować również z innymi owocami sezonowymi.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy