Kopytka ze skwareczkami i jajkiem pod serową pierzynką

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 6 osób

Niespotykana, ale jednocześnie przepyszna wersja podania kopytek.

  • 20 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • kopytka
    Dodatkowo:
    1 cebula
    chudy boczek lub dowolna kiełbaska
    2 jajka
    ser koryciński (może być zwykły żółty)
    Ponadto:
    olej do smażenia

Kopytka ze skwareczkami i jajkiem pod serową pierzynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę posiekać, a boczek/kiełbaskę pokroić w kostkę, a następnie wszystko razem podsmażyć na niewielkiej ilości oleju.
    Dodać kopytka, chwilkę podsmażyć, wbić jajka i wymieszać.
    Na końcu na wierzchu obficie ułożyć cienkie plastry (mogą być wiórki) sera.
    (Jajka można wymieszać z serem i mieszanką - zalać kluski.)
    Całość przykryć pokrywką i odczekać do momentu - aż ser całkowicie się rozpuści.
    Podawać bezpośrednio po przygotowaniu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy