Kopytka ze skwarkami

0 (0 ocen)

  • 60 min

Prosty przepis na szybki obiad !

  • 60 min

Składniki:

  • Mąka pszenna
    Ziemniaki
    sól
    woda
    słonina

Kopytka ze skwarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Gotujemy ok 1 kg ziemniaków. Po ugotowaniu dajemy przez praske i studzimy.Następnie dodajemy 0,5 kg mąki pszennej , sól i aby ciasto sie zakleiło dodajemy troszkę wody.Kopytka wyjdą puszyste.Ugniatamy.

    Po ugnieceniu ciasta , formujemy na 4 kulki i rozwałkujemy, kroimy na małe kwadraty.

    W rozgrzanej wodzie gotujemy ok 5 minut aż kopytka wypłyną na wierzch.

    Podajemy z omastą z skwarek .

Porady

Na początku dodajemy wody w ten sposób ciasto szybko się zaklei .

Komentarze

Podobne przepisy