Koreczki - królowa parówka!

0 (0 ocen)

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

jest to raczej przekąska, aniżeli danie. jednak doskonały pomysł! jedzenie nie sprawia kłopotu, niepotrzebne są talerze, a wierzcie mi, można sie tym porządnie najeść ;)

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - parówka: 3 sztuki
    - żółty ser w kostce: 20 dekagramów
    - chleb żytni lub pumpernikiel: 1 sztuka
    - Papryka czerwona świeża: 1 sztuka
    - rzodkiewka: 1 pęczek

    - czupryca / bazylia: 5 szczypt
    - papryka ostra: 5 szczypt
    - masło lub ser śmietankowy typu almette: 10 dekagramów

Koreczki - królowa parówka! - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. na samym początku zaznaczę, że istnieje tutaj ogromna dowolność w ilości, składnikach, dodawaniu przypraw, kolejności nabijania na wykałaczkę. wszystko bez ograniczeń - wiadomo, to, co na oko, smakuje najlepiej ;)
    jednak najlepiej zacząć od pokrojenia chleba (podkładu koreczka), w kwadraty, o wielkości (2x2?), posmarować masłem lub serkiem śmietankowym. parówki pokroić w krążki o dowolnej grubości. żółty ser, znowu w kostkę (na oko). żółty ser i masło/serek na chlebie posypać przyprawami: czuprycą lub bazylia oraz papryka ostrą! świeże warzywa: rzodkiewkę i paprykę, oczywiście już po umyciu również pokroic w paski, kostkę, w serduszka ;) rzodkiewke proponuje w cwiartki! teraz wystarczy nabijac na wykałaczkę! voila! gotowe! na zdjęciu zaproponowałam taki wygląd, jednak pamiętajcie, że jak koreczki będą wyglądały, zależy tylko od Was!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy