Koreczki śledziowe

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Małe koreczki śledziowe, szybkie i łatwe w przygotowaniu.

Na święta, na imprezki, na przekąskę.

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 filety śledziowe a'la matjas,

    kawałek czerwonej papryki,

    2 ogórki konserwowe,

    2-3 pomidory suszone w oleju.

Koreczki śledziowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śledzia wymoczyć w wodzie, aby pozbyć się nadmiaru soli - zalać wodą, zostawić na 30 minut, powtórzyć dwa razy.

    Kroimy na około 1,5 cm kawałki,

    ogórka kroimy w grube plastry, paprykę i pomidory na pasujące kawałki.

    Nadziewamy na wykałaczki / patyczki, robiąc tzw. koreczki

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy