Koreczki z kiełbasy i ananasa

0 (0 ocen)

  • 15 min

Bardzo szybka przekąska z kiełbasy i ananasa. Ja zrobiłam z białej i wędzonej kiełbasy, no i nie wiem, która jest smaczniejsza w tej przekąsce. Smakuje na ciepło bezpośrednio po podaniu, i na zimno.

  • 15 min

Składniki:

  • • kawałek kiełbasy białej i ciemnej
    • kilka plastrów ananasa z zalewy
    Ilość zależy od apetytu gości.

Koreczki z kiełbasy i ananasa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. • Obie kiełbasy pokroić na 1 cm plastry.
    • Krążki ananasa pokroić na 6 części każdy.
    • Spiąć wykałaczkami po plasterku kiełbasy i kawałku ananasa.
    • Piec w piekarniku nagrzanym do 200 st.C przez 10 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy