Mieszkam na wsi. Zajmuję się domem i moimi mężczyznami– mężem i trzema synami. Gotowanie to moja specjalność.
Składniki:
● kotlet schabowy bez kości lub filet z kurczaka
● oregano
● sól ziołowa
● olej
● 10 dag żółtego sera
● 1 łyżka majonezu
● 100 ml śmietany
● kilka pomidorków koktajlowych
● 2 łyżki kukurydzy z puszki
● pęczek posiekanej bazylii
● do dekoracji: kilka listków bazylii
Koreczki z mięsem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso myjemy, osuszamy
i lekko rozbijamy tłuczkiem. Oprószamy solą i oregano. Odstawiamy
na 30 minut w chłodne
miejsce, aby nabrało aromatu.
Następnie smażymy na oleju,
podlewamy niewielką ilością
wrzątku i dusimy pod przykryciem,
aż mięso będzie miękkie.
Pomidorki myjemy, osuszamy
i przekrawamy na pół.
2.Kawałki mięsa, sera i pomidorków
nadziewamy na wykałaczki
i układamy na płaskim
talerzu. Śmietanę mieszamy
z majonezem, kukurydzą i posiekaną
bazylią. Koreczki polewamy przygotowanym
sosem
i dekorujemy
bazylią
Komentarze