Koreczki z mozzarellą i salami

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Na każdej imprezie doskonale się sprawdzą. Koreczki możemy zrobić praktycznie ze wszystkiego, na co mamy w danym momencie ochotę. Poniżej jedna z propozycji. Do ich przygotowania zamierzałam użyć małych kulek mozzarelli, ale akurat nie było w sklepie. Kupiłam więc dużą kulkę i podzieliłam ją na cząstki.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Na 12 koreczków
    1 duża kulka mozzarelli
    Kawałek żółtego sera w kostce
    12 zielonych winogron
    12 plasterków salami
    Liście bazylii

Koreczki z mozzarellą i salami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żółty ser pokroić w kostkę, otrzymując 12 kawałków.
    Mozzarellę pokroić na ćwiartki i każdą na 3 części – otrzymamy 12 kawałków.
    Na wykałaczkę nabić winogrono, następnie liść bazylii (z liści bazylii można zrezygnować), po czym kawałek mozzarelli owinięty salami, na końcu żółty ser.
    Koreczki ustawić na talerzu i podać.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy