Korniszony z miodem

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Świetny dodatek do kanapek i dań obiadowych. Idealnie sprawdzają się również samodzielnie jako przekąska na stole.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1,5 kg małych ogóreczków
    chrzan
    koper
    czosnek
    liść laurowy
    1,5 szklanki cukru
    1 szklanka octu
    3 szklanki wody
    3 łyżki miodu
    3-3,5 dag soli

Korniszony z miodem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Korniszony z miodem 1. Z podanych składników: cukru ,octu, wody,miodu,soli i liścia laurowego ugotować zalewę. Następnie odstawić do ostudzenia. Do słoików dodać chrzan, koper , czosnek oraz ogórki.Słoiki zalać zimną zalewą, a następnie pasteryzować 3 min od zagotowania.

    Smacznego !

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy