Korzenne kakao z piankami

0 (0 ocen)

  • 5 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Pyszne, aromatyczne kakao z piankami to idealny zimowy napój.

  • 5 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 400 ml mleka 3,2%
    4 łyżeczki gorzkiego kakao
    3 łyżeczki cukru trzcinowego
    1 łyżeczka przyprawy korzennej
    4 kostki gorzkiej czekolady
    3/4 szklanki mini pianek marshmallow

Korzenne kakao z piankami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W rondlu pogrzać mleko. Dodać kakao, przyprawę, cukier i czekoladę. Gotować na wolnym ogniu mieszając trzepaczką. Kiedy składniki się połączą kakao przelać do kubków, posypać piankami i gorzkim kakao. Pić gorące.

Komentarze

Podobne przepisy