Korzenne pieczarki z serem z patelni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Warzywa umyć a pieczarki obrać. Por pokroić w cienkie piórka. Na patelni rozgrzać oliwę i wrzucić por. Dodać startą na dużych oczkach marchewkę i zrumienić.
2.W między czasie paprykę pokroić w małą kostkę. Wrzucić na patelnię i smażyć jakieś 4 minuty.
3.Obrane pieczarki pokroić na ósemki i dodać na patelnię. Doprawić gałkę i kardamonem. Smażyć aż pieczarki zmniejszą swoją objętość.
4. Dodać kapary oraz pieprz i sól do smaku. Orzechy posiekać a ser zetrzeć na dużych oczkach.
5.Patelnię zdjąć z ognia, posypać danie serem i orzechami i ponownie wstawić na ogień. Podgrzewać aż ser się roztopi. Przed podaniem posypać posiekanym koperkiem. Smacznego!
Komentarze