Korzenne pieczarki z serem z patelni

0 (0 ocen)

Szybkie, tanie a jakie smaczne:), serdecznie polecam i zapraszam:))

Składniki:

  • 3 duże pieczarki
    1 marchewka
    6 cm pora
    2 łyżeczki kaparów
    1/8 żółtej papryki
    1 łyżka oliwy
    ¼ łyżeczki gałki muszkatołowej
    ½ łyżeczki mielonego kardamonu
    2 orzechy włoskie
    10 g sera żółtego
    Sól, pieprz

Korzenne pieczarki z serem z patelni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • por i marchewkę zrumienić 1. Warzywa umyć a pieczarki obrać. Por pokroić w cienkie piórka. Na patelni rozgrzać oliwę i wrzucić por. Dodać startą na dużych oczkach marchewkę i zrumienić.
  • 2. W między czasie paprykę pokroić w małą kostkę. Wrzucić na patelnię i smażyć jakieś 4 minuty.
  • dodać pieczarki 3. Obrane pieczarki pokroić na ósemki i dodać na patelnię. Doprawić gałkę i kardamonem. Smażyć aż pieczarki zmniejszą swoją objętość.
  • 4. Dodać kapary oraz pieprz i sól do smaku. Orzechy posiekać a ser zetrzeć na dużych oczkach.
  • dodać ser i orzechy 5. Patelnię zdjąć z ognia, posypać danie serem i orzechami i ponownie wstawić na ogień. Podgrzewać aż ser się roztopi. Przed podaniem posypać posiekanym koperkiem. Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy