Czekoladowo-korzenne babeczki.

0 (0 ocen)

Ulubione babeczki mojego czteroletniego synka.

Składniki:

  • 1 szkl.maki
    ćwierć szkl. oleju
    pół szkl. cukru
    pół szkl. mleka
    1 jajko
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    1,5 łyżeczki przyprawy do piernika
    3 łyżki słodkiego kakao (1 do polewy)
    ok 1,5 szkl. cukru pudru
    woda
    kolorowa posypka

Czekoladowo-korzenne babeczki. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • czekoladowo-korzenne 1. Wszystkie składniki zmiksować na jednolitą masę. Ciastem napełnić do połowy foremki. Piekarnik nagrzać do 180-200 stopni i piec w nim babeczki ok 20 minut. Z cukru pudru, odrobiny wody i łyżki kakao zrobić lukier i posmarować nim wystudzone babeczki. Posypać kolorową posypką. Z podanych składników wyjdzie ok 25 babeczek.

Komentarze

Podobne przepisy