Kostka cappuccino - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka rozbić, oddzielić białka od żółtek.
Białka z cukrem ubić na sztywno. Dodawać po jednym żółtku, do ubitych białek.
Obydwie mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia i kakao, dodać do jajek, wymieszać mikserem.
Przelać do formy o wymiarach 26 cm x 26 cm, wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec w temperaturze 180 stopni około 50 minut.
Z mleka odlać 3/4 szklanki, rozmieszać w tym mleku budyń i mąkę.
Resztę mleka zagotować, wlać do gotującego się mleka mieszankę budyniową cały czas mieszając. Zagotować.
Gotowy budyń odstawić do wystudzenia, przełożyć do miski miksera ubijać dodając po łyżce budyniu. Utrzeć na gładką masę.
Na masę kawową, zagotować mleko, rozpuścić w nim cappuccino. Ostudzić, wsypać śnieżki i ubijać. Wymieszać z rozpuszczoną żelatyną.
Masę budyniową rozsmarować na biszkopcie a na nią masę cappuccino. Oprószyć tartą czekoladą.
odstawić do lodówki.
SMACZNEGO!!!!
Komentarze