Kostki drobiowe

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Bardzo szybkie, proste i smaczne danie obiadowe.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 podwójny filet z kurczaka
    2 jajka
    4 łyżki bułki tartej
    2 łyżki sera żółtego
    1 łyżeczka papryki słodkiej
    1 łyżeczka przyprawy do kurczaka
    1 łyżeczka bazylii
    1 łyżeczka oregano
    odrobina chili
    sól
    pieprz
    olej do wysmarowania blaszki

Kostki drobiowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bułkę tartą mieszamy z serem i przyprawami.
    Mięso kroimy w kostkę, obtaczamy w roztrzepanym jajku i gotowej mieszance.
    Dno blaszki wykładamy papierem do pieczenia, smarujemy olejem i układamy opanierowane kostki mięsne.
    Pieczemy w piekarniku około 25-30 minut w temp. 180 stopni.
    Podajemy z dowolnymi dodatkami. Ja podałam z ryżem i sałatką ze szpinaku, suszonych pomidorów i ser feta.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy