Koszyczki nadziewane farszem drobiowo pieczarkowym

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Makaronowe koszyczki z mięsem w aromatycznym sosie, pychota.

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • • 1 opakowanie makaronu lumaconi
    • 1 filet z kurczaka
    • Sól
    • Olej do smażenia
    • 15 dag pieczarek
    • Ser mozzarella
    • Trochę poszatkowanej świeżej Bazyli
    • Puszka pomidorów
    • Suszone oregano i bazylia
    • Szk. mleka
    • 1 łyżka masła
    • 1 łyżka mąki pszennej

Koszyczki nadziewane farszem drobiowo pieczarkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mieso 1. Makaron gotujemy w osolonej wodzie.
    Mięso kroimy na bardzo drobną kostkę, smażymy na rozgrzanym oleju, doprawiając solą.
  • pieczarki 2. Do fileta dodajemy pokrojone pieczarki.
  • bazylia 3. Bazylie siekamy i również dodajemy do mięsa.
  • masło 4. Robimy sos; masło roztopić na patelni, dodać mąkę i wymieszać tworząc zasmażkę.
  • mleko 5. Wlać mleko i dokładnie wymieszać.
  • pomidory 6. Następnie dodajemy pomidory wraz zalewą doprawiamy solą oraz ziołami.
  • sos 7. Sos wylać do naczynia żaroodpornego.
  • koszyczki 8. Koszyczki makaronowe napełnić farszem i ułożyć w naczyniu.
  • ser 9. Na wierzch pokroić w plastry ser i poukładać .
  • koszyczki 10. Zapiekamy 20 minut w 180˚C.
    Danie gotowe.
    Smacznego.

Komentarze

Podobne przepisy