KOSZYCZKI PIECZARKOWE.

0 (0 ocen)

Przystawka idealna na każdą okazję. Uwaga tylko z doborem wędliny! By nie była słona czy też z solanki. Sól bowiem wniknie do farszu.

Składniki:

  • lasterki szynki - w zależności jakiej używamy, dużej, małej, ilość zmienna
    5 pieczarek
    3 jajka
    3-4 łyżki mleka
    4 łyżki bułki tartej
    pieprz, sól,
    czosnek suszony, mielony
    1 mała cebula
    olej roślinny

Koszyczki pieczarkowe. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piekarnik rozgrzewam do 200 stopni Celsjusza.Foremki do babeczek smaruję warstwą oliwy, wypełniam szynką na kształt koszyczków.
  • 2. Cebulkę obieram, drobno siekam i podsmażam.
    Pieczarki płuczę, ścieram na tarce, dodaję do cebuli,
    po czym zdejmuję z ognia.
  • 3. Jajka roztrzepuję z mlekiem, przyprawami. Dodaję starte
    pieczarki, bułkę tartą i dokładnie mieszam ze sobą.
    Wykładam do foremek wyłożonych wędliną, wygładzam
    wierzch i wstawiam do piekarnika.
  • 4. Koszyczki piekę 15-20 minut, aż pięknie zbrązowieją.

Komentarze

Podobne przepisy