kotlecik drobiowy z serem i pieczarkami

0 (0 ocen)

Smaczne soczyste kotleciki

Składniki:

  • Podwójna pierś drobiowa
    5 - 6 pieczarek
    30 g sera żółtego
    masło
    przyprawy: sól, pieprz, vegeta, olej do smażenia
    Do panierowania : mąka , 2 jajka, bułka tarta

Kotlecik drobiowy z serem i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki oczyściłam pokroiłam w plasterki, podsmażyłam na odrobinie oleju, wystudziłam.
    Pierś kurczaka umyłam , pokroiłam na części formując 5 kotletów, rozbiłam, posypałam solą, pieprzem i odrobiną vegety. Na środek każdego kotlecika położyłam podsmażone pieczarki, starty żółty ser i odrobinę masełka, ciasno zwinęłam. Panierowałam najpierw w mące, potem w rozkłóconym jajku z dodatkiem przypraw a na końcu w bułce tarte. Smażyłam na wolnym ogniu z obu stron na rumiano.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy