1 mała podwójna pierś z kurczaka
1 jajko
3 roztarte na miałko ząbki czosnku
3 łyżki pokrojonej natki pietruszki
Przyprawa kuchni arabskiej Kebab Shoarma
1 łyżka majonezu ( to akurat mój wymysł - przekonałam się , że dodanie majonezu do kotletów mielonych sprawia , że nie są suche ).
Kotleciki alladyna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Zmiksować w malakserze czosnek i mięso .Wymieszać z jajkiem , natką pietruszki i majonezem .Doprawić Przyprawą Kebab Shoarma do smaku . Dobrze wyrobić.
Namoczyć patyczki do szaszłyków . Formować niewielkie kuleczki i nadziewać po 3 na patyczek - lekko je spłaszczyć . Piec na grilu lub patelni grilowej obracając w trakcie pieczenia przez ok. 10 minut .
Komentarze