Kotleciki Alladyna

0 (0 ocen)

  • 10 min

Inspiracja kuchnią arabską

  • 10 min

Składniki:

  • 1 mała podwójna pierś z kurczaka
    1 jajko
    3 roztarte na miałko ząbki czosnku
    3 łyżki pokrojonej natki pietruszki
    Przyprawa kuchni arabskiej Kebab Shoarma
    1 łyżka majonezu ( to akurat mój wymysł - przekonałam się , że dodanie majonezu do kotletów mielonych sprawia , że nie są suche ).

Kotleciki alladyna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kotlety 1. Zmiksować w malakserze czosnek i mięso .Wymieszać z jajkiem , natką pietruszki i majonezem .Doprawić Przyprawą Kebab Shoarma do smaku . Dobrze wyrobić.
    Namoczyć patyczki do szaszłyków . Formować niewielkie kuleczki i nadziewać po 3 na patyczek - lekko je spłaszczyć . Piec na grilu lub patelni grilowej obracając w trakcie pieczenia przez ok. 10 minut .

Porady

Podawać z sałatką Tabbouleh z kuskusu .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy