Kotleciki buraczane

0 (0 ocen)

  • Średni

Dla smakoszy buraków, lubiących testować nowe smaki.

  • Średni

Składniki:

  • - mięso mielone z indyka: 30 dekagramów
    - ziemniak (średniej wielkośći): 4 sztuki
    - buraki (średniej wielkości): 3 sztuki
    - cebula: 1 sztuka
    - korniszony (małe): 3 sztuki
    - śmietna (małe opakowanie, 18%): 1 sztuka
    - Tłuszcz (do smażenia): 4 łyżki
    - bułka tarta (do zagęszczenia masy): 4 łyżki

Kotleciki buraczane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Buraki i ziemniaki gotujemy
    i studzimy. Obraną cebulę
    i korniszony drobno kroimy.
    Buraki ścieramy na tarce
    o drobnych oczkach. Z ziemniaków
    robimy purée.
  • 2. Warzywa mieszamy z mięsem
    i śmietaną (jeśli masa jest
    za rzadka, zagęszczamy ją
    bułką tartą). Z masy formujemy
    kuleczki i smażymy. Podajemy
    z sosem czosnkowym.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy