Kotleciki chlebowe na bogato

0 (0 ocen)

  • 40 min

Mąż nie przepadał za tradycyjnymi kotlecikami chlebowymi, więc specjalnie dla niego wymyśliłam ich "bogatszą" wersję.

  • 40 min

Składniki:

  • kilka kromek czerstwego chleba (najlepiej ciemnego)
    jajko
    cebula
    czerwona papryka
    kilka plasterków sera żółtego
    kawałek kiełbasy (10-20 dag)
    bułka tarta
    sól, pieprz
    olej do smażenia

Kotleciki chlebowe na bogato - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Namocz czerstwy chleb w wodzie lub mleku.
  • 2. Pokrój cebulę, paprykę, kiełbasę i ser w drobną kosteczkę.
  • 3. Odciśnij namoczony chleb, dodaj pozostałe składniki, jajko, przyprawy i wymieszaj. Jeśli masa jest zbyt rzadka dodaj odrobinę bułki tartej.
  • 4. Po wyrobieniu masy, uformuj niewielkie kotlety i obtocz w bułce tartej. Smaż na rozgrzanym oleju po kilka minut z każdej strony.
  • 5. Podawaj kotleciki chlebowe z keczupem oraz surówką z sezonowych warzyw.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy