Kotleciki drobiowe

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Bardzo lubię gotować dla najbliższych.

Składniki:

  • ● 3 filety z kurczaka
    ● mała czerwona papryka
    ● 20 dag pieczarek
    ● przyprawa do kurczaka
    ● sól, pieprz
    ● jajko
    ● 2 łyżki mąki ziemniaczanej
    ● olej

Kotleciki drobiowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki oczyszczamy, kroimy
    w średniej wielkości kostkę
    i dusimy kilka minut. Odstawiamy
    do wystygnięcia.
  • 2. Filety myjemy, osuszamy,
    kroimy w kostkę. Oprószamy
    przyprawą do kurczaka, pieprzem
    i solą. Mieszamy. Dodajemy
    pieczarki i oczyszczoną,
    pokrojoną w małą kostkę
    paprykę. Ponownie mieszamy. Jajko rozkłócamy z mąką
    i dodajemy do mięsnej masy.
    Mieszamy.
  • 3. Nabieramy łyżką małe porcje
    masy i wkładamy na rozgrzany
    olej. Lekko spłaszczamy.
    Smażymy na złoty kolor.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_01-2011

Komentarze

Podobne przepisy