Kotleciki grzybowe

0 (0 ocen)

  • 30 min

w sam raz na piątkowy obiad

  • 30 min

Składniki:

  • około 500 g leśnych grzybów,
    cebula,
    2 ząbki czosnku,
    około 50 g marchewki,
    około 50 g selera,
    2 kromki chleba,
    jajko, sól, pieprz,olej

Kotleciki grzybowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzyby smażymy na patelni i odstawiamy do ostygnięcia, następnie kroimy. Chleb moczymy w misce z wodą. Cebulę kroimy w kostkę, czosnek siekamy i razem podsmażamy na patelni. Marchewkę i seler ścieramy na tarce o dużych oczkach. Wszystkie składniki mieszamy razem, wbijamy jajko, doprawiamy solą i pieprzem i ponownie mieszamy. Z masy formujemy średniej wielkości kotleciki, smażymy na rozgrzanym oleju.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy